Make your own free website on Tripod.com
 

Tässä sivujen tekijät vasemmalta oikealle: Liisa, Matti, Sinikka ja Reijo. Kuva Öölannista kesältä 2001."Kämmeköiden suojeluryhmä"

Muutama vuosi sitten minulle, Matille, soitti nainen kertoen kiinnostuksestaan Suomen kämmeköihin kun hän oli lukenut kirjoitukseni Suomen Orkideayhdistyksen jäsenlehdestä Orkidealehdestä. Tapasimme hänen, Sinikka Schönbergin, kanssaan vähän ajan kuluttua ja puhuimme kämmeköistä. Seuraavana kesänä, vuonna 2000, kävimme monella kämmekkäretkellä Sinikan ja hänen tuttujensa kanssa, välillä oli mukana ihmisiä myös Orkideayhdistyksestä. Sinikka kuuluu aktiiviseen kasviharrastajaryhmään, Espoon Ympäristöyhdistykseen, joten hän tunsi jo ennestään monia kasviharrastajia. Itse olin tutustunut vasta muutamaan kasvi-ihmiseen. Saman vuoden syksynä päätimme lähteä Öölantiin, Ruotsiin, etsimään kämmeköitä. Kesäkuussa 2001 meistä olikin jo muodostunut neljän ihmisen kämmekkäharrastajajoukko. Liisa Salonen, Reijo Turunen, Matti Niissalo ja Sinikka Schönberg lähtivät iloisina viikon retkelleen, ja niinpä meistä tuli erottamaton joukko. Ajatus kämmekkäharrastuksen laajentamisesta, jonkinlaisesta yhdistyksestä, oli tullut mieleen jo edellisenä syksynä, eikä ajatus jättänyt rauhaan. Myös kesä 2002 tulee olemaan täynnä toimintaa, tulemme vierailemaan monessa paikassa. 

Nämä sivut ovat siis tämän joukon omistamat, ja suurin osa tekstistä on Matti Niissalon käsialaa. 

Mutta nyt haluamme kutsua kaikki mukaan meidän ryhmäämme! Toivoisimme, että pystyisimme aloittamaan oikean kämmeköiden suojelutyön. Ajatus omasta yhdistyksestä on oikein mukava. Tämän haaveen toteutumiseen ei tarvita paljoa - vain vähän kiinnostusta! Eli jos kämmekät kiinostavat edes vähän, niin ilmoitattehan meille. Jo muutaman kymmenen ihmisen yhdistys olisi ehkä tarpeeksi suuri, ja varmasti meillä Suomessakin on niin monta kämmeköistä innostunutta ihmistä! Kämmeköiden suojelutyö on myös tietenkin tärkeää, siitä on erillinen sivu. Eli aloitetaanko kämmeköiden suojeluryhmä!?! 
 
Kesän mittaan voisimme mahdollisesti järjestää pienen retken johonkin pääkaupunkiseudulle, jos jotakuta kiinnostaa. 

Jos vain tällainen toiminta kiinnostaa, niin kirjoittakaa meille ihmeessä! 

 


 
 Nämä sivut on tehnyt ja niitä ylläpitää Matti Niissalo, sophronitis@yahoo.com